Eksportere fra Sketchup

Gratisversjonen av Sketchup har relativt få muligheter for direkte eksport. Du får tilgang til disse valgene ved å klikke på "mappen" i toppen av skjermen. Under "Export" finner du linker til to nedlastbare versjoner:

    • PNG – en bildefil av det til enhver tid aktuelle utsnittet av modellen

    • STL – en fil egnet for 3D-utskrift (mer om STL)

Rett under "Export" finner du "Download" som gir deg tilgang til å laste ned modellene som Sketchup-filer. Disse gjør det mulig å jobbe videre med modellene, uten å være online, noe som kan være greit dersom modellene dine blir store. Dette forutsetter at du har en maskin hvor du kan installere en eldre versjon av Sketchup – merk at det kun er 2017- og 2018-versjonen som kan benyttes i gratisversjon.

3D Warehouse

3D Warehouse er et åpent bibliotek der SketchUp-brukere kan laste opp og laste ned 3D-modeller. Modellene kan lastes ned rett inn i programmet uten at noe må lagres på datamaskinen.

Alle modellene i 3D Warehouse er gratis, så alle kan laste ned filene, dersom du ikke legger disse som "Privat".

3D Warehouse er en effektiv måte å dele 3D-modellene dine, og en kilde til mye nyttig innhold.

Laste opp til 3D Warehouse

I Sketchup Free finner du opplastingen til 3D Warehouse i hovedmenyen (de tre strekene helt oppe til venstre). Legg merke til at du kan velge mellom "Public" og "Private". velger du å legge modellen offentlig godtar du samtidig at alle andre brukere kan benytte modellen din i sine prosjekter.

Laste ned KMZ-filer for Google Earth

Som nevnt ovenfor er det få muligheter for å laste ned ulike filformater fra Sketchup Free. Fra 3D Warehouse kan du laste ned filene som KMZ-filer, som igjen gjør at du kan vise modellen din i Google Earth. Dette forutsetter at du har knyttet modellen din til en geografisk posisjon, noe du gjør via "Add Location" i hovedmenyen i Sketchup Free.

Slik kan denne modellen ta seg ut når KMZ-filen lastes opp til Google Earth.