Publisere sfæriske bilder

Ved publisering av sfæriske bilder kan ulike tjenester være egent ved forskjellige behov. Vi går derfor kort gjennom flere muligheter.

Videre kan det være interessant å linke flere sfærer sammen, og i tillegg knytte informasjon til disse bildene. I så tilfelle bør du ta en titt på mulighetene for å sette sammen sfæriske vandringer.

Google Photos

Google Photos er en velegnet måte å vise og dele sfæriske bilder på. Google tilbyr imidlertid ingen måte å embedde bildene, dvs vise bildene på andre nettsider. Dette skyldes nok at Google ønsker at slike bilder skal publiseres via Maps eller Expeditions (mer om dette under sfæriske vandringer).

Google Photos er dermed først og fremst en kjapp måte å dele enkeltbilder på, f eks for å vise sfæriske bilder på telefonen din.

Flickr

Flickr har støtte for embedding. Dermed kan du vise sfæriske bilder, som på denne måten:

Facebook

Facebook satser tungt på sfæriske medier, noe som blant annet kommer til uttrykk gjennom eierskapet til Oculus – et selskap som produserer ulike VR-briller.

Facebook har god støtte for sfæriske bilder og -video, og også mulighet for embedding.

Google Maps

Selv om du ikke kan embedde bilder direkte fra Google Photos kan du hente opp disse bildene og publisere dem via Google Maps, forutsatt at de kan knyttes til en definert lokasjon på kartet.

Det er imidlertid ingen måte du kan dele bildene dine privat, og andre står rimelig fritt til å gjenbruke bildene. Skal du, som lærer, legge ut materiale kan imidlertid dette være en egnet metode, forutsatt at du ikke har tanker om å utnytte materialet kommersielt.